Uusimmat matkajutut

Katso myös nämä

Suistoveneen kuljettaja on myös luonto-opas.

Florida on muutakin kuin hiekkarantoja, palmupuita ja rusketusraitoja. Ison osan Etelä-Floridaa peittävä suistoalue, Everglades, on oma ainutlaatuinen maailmansa, joka kannattaa kokea.

Ensisilmäyksellä alue näyttää karulta, jopa tylsältä. Matalasta suovedestä törröttää erilaisia ruokokasveja silmän kantamattomiin. Aurinko pahtaa ja hiekka pöllyää, eikä varjoon juuri pääse, sillä useimmat puut ovat elottoman näköisiä, harmaita, lehdettömiä runkoja.

Kuva: Eira Talka

National Geographic Traveler -lehden vuonna 2007 maailman kiehtovimmaksi saarikohteeksi valitsema Tanskan Färsaaret osoittautuu ainutlaatuiseksi matkakokemukseksi.

Pilvien paljastamat, tarumaisen vihreät jyrkänteet alapuolella laittavat kameran laulamaan Atlantic Airwaysin koneen lähestyessä saarten ainoaa lentokenttää. Alla siintävä Vágar on yksi golfvirran keskellä, Pohjois-Atlantin sylissä sijaitsevasta 18 saaresta.

Slovakia, taloja

Slovakia on se tuntemattomampi puolisko entisestä Tsekkoslovakiasta. Euroopan maantieteellisessä keskipisteessä sijaitsevan maan parhaaseen antiin kuuluvat vanha pääkaupunki Bratislava, tasokas kulttuuritarjonta ja upea luonto. Suuret turistimassatkaan eivät vielä ole löytäneet maata.

Pieni, sympaattinen maa, kiteyttää lahtelainen Slovakian ystävä
Janne Häyrinen.