5 x Ranskan Riviera lapsiperheille

Etelä-Ranskan rannikolla riittää tekemistä ja palveluja myös lasten kanssa matkustaville.

Suomessa Ranskan Riviera ei ole perhekohteen maineessa, mutta eteläeurooppalaiset perheet suuntaavat seudulle sankoin joukoin. Ja hyvästä syystä: maisemat ovat upeita, aurinko paistaa yli 300 päivänä vuodessa, palvelut pelaavat ja jäätelö on hyvää.

Arja Pucilowski Tjäreborgilta suosittelee lapsiperheille pientä, viehättävää Cannesia.
– Sieltä käsin on helppo tehdä päiväretkiä mitä ihanimpiin rannikkokaupunkeihin ja -kyliin. Juna- ja bussiyhteydet ovat loistavat ja matkalippujen hinnat edullisia, Pucilowski vinkkaa.

Viisi kohdetta, jotka sopivat myös pikkuväelle.

1. Monacon Merimuseo

Monacon merimuseo on mainio kohde, jossa viihtyvät sekä isot että pienet lomalaiset. Vuonna 1910 perustetun museon yläkerrassa on yli 20-metrinen valaan luuranko, kattoterassilta avautuvat mahtavat näköalat merelle ja alakerran modernissa akvaariossa uiskentelee yli 4 000 kalalajia. Uusin vetonaula on haiallas värikkäine koralleineen.

2. Sainte-Margueriten saari

Suuntaa Cannesista lautalla päiväretkelle Sainte-Margueritelle. Saaren vankityrmässä virui 1700-luvulla Rautanaamio-tarinan sankari, ja Fort d’Ilen linnoitukselta näkee kauas ulapalle. Lisäksi saarella on kauniita rantoja ja ihania luontopolkuja.

3. Plages des Graniers-, Hi Play- ja Larvotto-rannat

Suurin osa Rivieran rannoista syvenee hitaasti ja sopii siten mainiosti lapsiperheille. Plages des Graniersin matala ranta Saint-Tropezissa on paikallistenkin lapsiperheiden suosiossa hyvien kulkuyhteyksiensä ja palveluidensa vuoksi. Erityisen tasokasta rantapäivää voi viettää Hi Beachilla Nizzassa, jossa lapsiperheille on tarjolla Hi Play -alue punaisine telttoineen. Tyylikkään katoksen varjoon on mukava vetäytyä päivänokosille tai välipalalle vaikka koko perheen voimin.

Monacon kuvankaunis Larvotto sopii sekin mainiosti pikkuväelle. Ja jos vanhempia alkaa nukuttaa, lapset voi viedä kulman takaa löytyvään, valvottuun Mini-Clubiin.

4. Aqualand-vesipuisto

Vaihtelu virkistää vesipetojakin. Rantapäivien lomassa ilahduttaa vierailu vesipuistoon, joita löytyy Ranskan Rivieralta useita.

Frejusin Aqualandissa on uima-, kahlaus- ja pore-altaita sekä merirosvolaivapuisto. Viiletä alas huikeita liukumäkiä ja keinu Euroopan suurimman aaltokoneen laineissa! Päivittäin järjestetään myös paljon erilaista ohjelmaa, ja alueella on useita kahviloita ja ravintoloita, joista saa hiukopalaa. Pienempi Aqualand sijaitsee Sainte Maximessa.

5. Marineland-teemapuisto

Antibesin lähellä sijaitseva Marineland on yksi maailman suurimmista merikeskuksista. Marinelandissa on delfinaario sekä miekkavalaita, jääkarhuja, merileijonia, pingviineitä ja flamingoja. Akvaariossa pääsee kävelemään 30 metrin pituista tunnelia, jota ympäröivässä vedessä ui haita ja paholaisrauskuja.

Muita ideoita
– Suunnatkaa serpentiiniteille. Takapenkki voi pitää kirjaa mutkien lukumäärästä.
– Tehkää lasipohjaveneajelu ja ihastelkaa mereneläviä. Visiobulle-laiva risteilee Juan-les-Pinsin satamasta.
– Florian-karamellitehtaalla Nizzassa pääsee seuraamaan maailman makeinta työtä eli karkintekoa.
– Vierailkaa Alpha-susipuistossa Mercantourissa.
– Seikkailkaa vehreissä labyrinteissä Labyfolies-labyrinttipuistossa.

 

Teksti: Sari Peltonen / Mediafocus

Kuvat: CRT Riviera Cote d’Azur, SXC

Kohteet:  Nizza Cannes Ranska

Lue lisää aiheesta