Alanya – parasta lomaa Turkissa

Tjäreborg - muutakin kuin pakettimatkojaTurkki jatkaa suosiotaan yhtenä kesän suosituimmista lomakohteista. Syitä Turkin suosioon on monia: lyhyt lentomatka, takuuvarma aurinko keväästä syksyyn, edullinen hintataso, lapsirakkaat ja ystävälliset ihmiset, hienot uimarannat, hyvä ruoka, lukuisat nähtävyydet sekä monipuoliset ostosmahdollisuudet.
Alanya on yksi Turkin suosituimmista lomakohteista. Siellä on tarjolla lähes kaikkea mitä ikinä lomalla voi kaivata, kuten hiekkarantoja, hyvät ostosmahdollisuudet ja mukavaa tunnelmaa. Keskellä kaupunkia on noin 100 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoava Linnoitusvuori, jonka juurella sijaitsee kaupungin vilkas keskusta.

Rannat

Alanyan kaksi rantaa sijaitsevat Linnoitusvuoren molemmin puolin. Rannan valinta on vain makukysymys, sillä molemmilla on hyvät puolensa. Suurin osa ihmisistä pitää Kleopatra-rantaa parempana, ehkäpä vain koska sen nimi kuulostaa hienommalta kuin "Itäinen ranta".

Satamakortteli

Rannalla ja uima-altaalla vietetyn päivän jälkeen on mukava siirtyä viettämään iltaa Alanyan satamakortteliin, jossa on paljon baareja ja ravintoloita. Kaiuttimista soivat uusimmat kesähitit ja turkkilaiset suosikit. Turkkilaiset aloittavat illan ruokailemalla ja jatkavat satamaan, missä baari- ja yökerhovalikoima on valtava.

Ostokset

Turkki on ostosparatiisi. Kulta- ja hopeakoruja on tarjolla laaja valikoima. Osalla liikkeistä on omat kultaseppänsä. Erimallisia ja -laatuisia nahkatuotteita on tarjolla paljon. Monilla liikkeillä on omat räätälinsä. Housujen tai takin teettäminen vie korkeintaan kaksi päivää. Basaareissa on edelleen tapana tinkiä ja neuvotella hinnoista. Vieraanvaraisuus on suurta ja asiakkaille tarjotaan usein teetä tai jotain muuta juotavaa. Tämä ei merkitse ostopakkoa, vaan se on maan tapa. Alanyassa on paljon paikallisväestöä ja tämän vuoksi myös useita markkinoita viikon aikana. Suurimmat markkinat pidetään perjantaisin dolmus-asemalla. Siellä myydään pääasiallisesti vihanneksia ja hedelmiä.

Aktiviteetit

Aktiviteetteja on paljon, yksi suosituimmista on sukeltaminen. Välimeri tarjoaa haasteita niin aloitteleville kuin kokeneillekin sukeltajille. Eri hintaluokissa on tarjolla suuri valikoima eritasoisia sukelluksia.
Alanyassa on helppo pyöräillä, sillä maasto on melko tasaista. Kun haluaa kovemman pyöräilylenkin, voi pyöräillä ylös Alanyaa ympäröiville vuorille. Vuoristossa on merkitty pyöräilypolku, joka takaa upeat maisemat, mutta melko rankan pyöräretken.
Kun haluaa hemmotella itseään, on tarjolla paljon erilaisia kylpylöitä. Turkkilainen kylpy - Hamam - on kokemisen arvoinen nautinto.
Ja kun majoittuu joko perheille suunniteltuun Sunwing -hotelliin tai aikuisille tarkoitettuun Sunprime -hotelliin, voi nauttia omassa hotellissa monipuolisesta treeni- ja ryhmäliikuntatarjonnasta. Näissä hotelleissa on ilmaisten kuntosalien lisäksi ryhmäliikuntatunteja, joita vetävät SATS ELIXIAN kouluttamat ohjaajat.

Hotellit

Alanyaan matkaajaa hemmotellaan suurella ja monipuolisella hotellivalikoimalla. Hotellit ovat levittyneet melko laajalle alueella aina rannan, keskustan ja paikallisasutuksen tuntumasta kivoihin pieniin paikkoihin keskustan ulkopuolella.
Perheille voi suositella esim. Siden alueella sijaitsevia Sunwing Side East Beach - ja Sunwing Side West Beach –hotelleja. Tripadvisorin Travellers’ Choice ® 2015 -palkinnon Turkin parhaana perhehotellina sai Barut Lara Resort Spa & Suites -hotelli.
Jos haluaa viettää loman aikuisessa seurassa, voi lomahotelliksi valita jonkun aikuisille suunnitelluista Sunprime-hotelleista, esim. Sunprime Alanya Beach, Sunprime Numa Beach tai tänä kesänä avattavan Sunprime C-Lounge -hotellin, johon sisältyy All Inclusive.
Kuvat: Tjäreborg
Tämän jutun on kirjoittanut Tjäreborgin tiedottaja Arja, joka on lomaillut Turkissa kolme kertaa.
Kohteet:  Alanya Turkki

Lue lisää aiheesta