Emma ja Eve reissussa: Delfiinien bongausta ja levada-kävelyä

Tiistai-aamuna varasimme extempore katamaraaniretken, ja lähdimme bongailemaan delfiinejä, kilpikonnia ja valaita.
Aurinko porotti täydeltä taivaalta, joten keli veneilylle oli täydellinen. Shortsit ja helletopit päällä nautimme meri-ilmasta samaan aikaan
kun muut olivat pukeutuneet pitkiin housuihin, fleeceihin ja tuulitakkeihin. Hulluja suomalaisia kun ollaan, niin ei meitä pieni kesätuuli hätkähdytä ;)

Veneillessä bongasimme kilpikonnia ja delfiinejä, mutta valaita emme valitettavasti nähneet.
Reissu oli nautinnollinen ja kolme tuntia meni nopeasti. Lopussa suomalaita sisua kyllä koeteltiin, kun isot aallot alkoivat aiheuttaa merisairautta. Selvittiin ja maine tallella! :D

Keskiviikko aamuna lähdimme Lomamatkojen järjestämälle levada-kävelylle ylös vuoristoon. Kuljimme vajaan 6km pituisen matkan yhden levadan varrella, ihaillen madeiralaista luontoa ja elämää pikkukylissä. Ennen vanhaan, kun teitä ei ollut rakennettu, kulkivat ihmiset levadojen varsia pitkin talosta toiseen.

Levadat ovat kastelukanavia, jolla sadevettä kuljetetaan maanviljelijöille. Levadojen ansiosta saari on  upean vehreä, eikä kuivuus vaivaa samalla tavalla, kuin esimerkiksi Kanarian saarilla.
Pienellä saarella suureen kastelujärjestelmään kuuluu yhteensä noin 2000km levadakanavia, joista osa kulkee tunneleissa.

Koska matkakohde tuli yllätyksenä, emme osanneet varautua tämänkaltaisiin retkiin, joten vaatetus oli meillä "vähän" puutteellinen. Kylmemmässä vuoristossa lisättiin sitten vauhtia ja jätettiin kasvien tutkailu muille.
Onneksi hulppeat maisemat ja ihana luonnon tuoksu paransivat tunnelmaa tihkusateista huolimatta. Perillä meitä odotti herkullinen ja lämmin maalaiskeitto.

Terveisin,
Emma ja Eve

Kohteet:  Madeira

Lue lisää aiheesta