Emma ja Eve reissussa: Länsi-Madeiran upeita maisemia

Ollaan reissun aikana jo paljon kuultu Madeiran saaren elämästä ja historiasta, mutta eniten saimme irti koko Madeirasta Lomamatkojen järjestämällä Länsi-saari kierroksella.

Aamulla bussi nouti meidät tuttuun tapaan hotellin lähettyviltä ja lähdimme ajelemaan kohti näköalapaikkaa, jossa on Madeiran korkein pudotus suoraan mereen. Korkeutta sillä oli 580m ja pääsimme seisomaan lasisen tasanteen päälle allamme pelkkää tyhjää.

Seuraavana kohteena ajelimme kaffelle Ribeira Bravaan, jossa hurja joki on tehnyt aikoinaan tuhoa kylälle ja kirkolle. Pikapysähdyksen jälkeen suuntasimme bussin kanssa ylös kohti vuoria kuulleen samalla Madeiran luonnon historiasta. Saarta on koeteltu lähivuosina niin rankkasateilla kuin metsäpaloilla, joiden jäljet näkyivät edelleen luonnossa.
Ylhäällä vuoristossa ilmasto ja luonto muuttuivat täysin. Madeiralaiset uskovat aavoilla ylängöillä kummittelevan, sillä pilvet ilmestyvät lähes tyhjästä ja vaeltelevat maata pitkin. Ja täytynee myöntää, että paikka oli epätodellisen aavemainen, ihan kuin jostakin sadusta.

Vatsa alkoi kurnia jo ja suuntasimme syömään alas saaren pohjois-rannikolle Porto Monizin kylään. Pienessä kylässä oli erittäin hienot laavakivimuodostumat rannassa, joihin aallokot löivät valtavia tyrskyjä. Niistä pyörteistä ei varmaan parhaimmatkaan surffarit selviäisi. :D Meidän onneksemme saimme ihastella tyrskyjä koko ruokailun ajan.

Toiseksi viimeisellä pysähdyksellä pääsimme ihastelemaan pohjois-saaren aivan käsittämättömiä rantakallioita, pudotuksia ja vesiputouksia. Ei ihme että saaren suurin asutus on etelä-saaren vähän loivemmissa rinteissä, eikä voinut uskoa, että näitä vuorimaisemia olisi löytynyt vain parin tunnin ajomatkan päästä Funchalista. Yksi nähtävyys oli Morsiushuntu-vesiputous, joka laski kalliolta mereen. Vesiputouksen alapuolella on kulkenut aikaisemmin vanha rantatie, joka muutamia vuosia sitten romahti ja vei mukanaan osan vesiputouksesta.

Kello alkoi olla jo paljon, joten oli aika suunnata vuorten yli takaisin Fuchaliin. Teimme vielä ylimääräisen pysähdyksen pienessä kylässä nimeltään Serra de Agua, joissa vehreät vuoristomaisemat olivat henkeäsalpaavat. Miten näin pienelle saarelle mahtuukin näin paljon erilaisia maisemia, ja vielä näin upeita. Länsi-saaren kierros oli kerta kaikkiaan koko reissun paras osuus ja lähtisimme koska vain uudestaan. Nyt ymmärrämme miksi niin monet rakastuvat Madeiraan, sillä kyllä se meidänkin sydämemme vei!

Maisemia edelleen ihmetellen,

Emma ja Eve

Matkanjärjestänä ja yhteistyökumppanina tyttöjen matkalla toimii Lomamatkat joka kuljettaa suomalaisia värikkäisiin lomakohteisiin yhteensä viideltätoista eri lentokentältä ympäri Suomea!

 

Kohteet:  Madeira

Lue lisää aiheesta