Emma ja Eve reissussa: Monten paratiisia ja Madeiran aurinkoa

Tänään herättiin aikaisin ja lähdettiin Lomamatkojen järjestämälle retkelle kohti paratiisimaista Monten puutarhaa. Nousimme bussilla pitkin mutkikkaita teitä ylös vuorenrinnettä Monten kaupunginosaan.
Mitä ylemmäs nousimme, sitä hulppeammiksi maisemat muuttuivat.

Puutarha oli hieno ja rentouttava paratiisi. Pienet mukulakivipolut poukkoilivat rinteitä ylös ja alas. Puutarhassa oli paljon nähtävää, kuten ihastuttavia asetelmia ja keitaita, kauniita vesiputouksia ja kasveja. Kävelevä puutarhatietosanakirja,  oppaamme Arno Kasvi kertoi paljon eri kasveista ja samalla kevensi retken tunnelmaa hyvillä turkulaisvitseillään. :D

Monten puutarha oli ehdottomasti vierailun arvoinen retkikohde! Paikka sopii erittäin hyvin viherpeukaloille ja kasveista kiinnostuneille, mutta myös niille, jotka haluavat vain ihastella kauniita maisemia luonnon helmassa. Tällaista luontoa kun ei löydy mistään muualta kuin Madeiralta.

Retken loppuhuipentuma oli kyyditys korikelkalla alas jyrkkiä ja kapeita Monten kujia. Niillä kuljetettiin ennen vanhaan erilaisia tavaroita alas kaupunkiin, mutta nykyään ne ovat vain turistien hauska menopeli.

 

Iltapäivällä otettiin aurinkoa ja lähdettiin vanhaan kaupunkiin syömään. Alkuruuaksi tilasimme perinteistä Madeiralaista tomaattisipulikeittoa uppomunalla ja pääruuaksi suosittua Espada-kalaa. Myös Madeira-viiniä olemme saaneet maistella lähes kaikkialla.

Terkkuja,
Emma ja Eve

Matkanjärjestänä ja yhteistyökumppanina tyttöjen matkalla toimii Lomamatkat joka kuljettaa suomalaisia  värikkäisiin lomakohteisiin yhteensä viideltätoista eri lentokentältä ympäri Suomea.

 

Kohteet:  Madeira

Lue lisää aiheesta