Etelä-Afrikka - houkuttimena upea luonto

Lasse Norresta voi hyvällä syyllä sanoa Afrikka-faniksi. Mies on nimittäin käynyt useita kertoja Keniassa, pari kertaa Ugandassa ja Tansaniassa, ja vuonna 2002 Lasse lomaili Etelä-Afrikassa kolme viikkoa.

Afrikka on mun juttuni. Minulle kävi niin kuin monille muillekin Afrikan-kävijöille: sydän jäi mantereelle ensimmäisen visiitin jälkeen.

Suomesta Etelä-Afrikkaan lentää noin 15 tunnissa, kun konetta vaihtaa esimerkiksi Frankfurtissa tai Amsterdamissa. Ja edestakaisen lentolipun saa noin 800 eurolla.

Kannattaa katsoa reissun kokonaishintaa, kun suunnittelee matkaa Afrikkaan. Moni saattaa ajatella, että kaukokohteeseen matkustaminen tulee hirvittävän kalliiksi, mutta loppujen lopuksi paikallinen hintataso ratkaisee loppupeleissä aika paljon. Ja Etelä-Afrikan hintataso on niin kohtuullinen, että siellä voi hienoissakin hotelleissa viettää viikkoja.

Etelä-Afrikan suurin turistihoukutin on upea luonto. Safareilla vierailijat yrittävät bongata viisikkoa, joka tunnetaan paremmin nimellä "The Big Five".

Etelä-Afrikassa kannattaa ehdottomasti tutustua luontoon. Vaikka maan hintataso on edullinen, safarit ovat kalliita. Korkeat hinnat rajoittavat massaturismia herkissä luonnonpuistoissa ja turistien maksamalla rahalla luonnonpuistoja pidetään kunnossa. Minulla oli onnea nähdä suuri viisikko, eli leijona, sarvikuono, elefantti, puhveli ja leopardi.

Etelä-Afrikan maisemat vaihtelevat metsistä vuoriin, hiekkarannoista tasankoihin ja kuivista erämaista vehreisiin viinialueisiin, siksi siellä kannattaa vuokrata auto ja tutustua ympäristöön omin päin. Vasemmanpuoleiseen liikenteeseen tottuu nopeasti, mutta täytyy muistaa, että auton vuokraajan tulee olla yli 25-vuotias. Ja Etelä-Afrikan erikoisuus on, että siellä bensiini maksetaan aina käteisellä.

Etelä-Afrikassa on aina lämmin, mutta jos haluaa irrottautua Suomen kylmästä talvesta, kannattaa Etelä-Afrikkaan lähteä juuri talven kylminä kuukausina, Lasse suosittelee.

Kohteet:  Etelä-Afrikka Afrikka

Lue lisää aiheesta