Istanbul - Eurooppa ja Aasia kohtaavat

- Täytyy sanoa, että en pidä itseäni varsinaisena kaupunkilomailijana, mutta Istanbulin reissua odotin innolla. Olen kiinnostunut eri maiden historiasta ja kulttuurista, ja Istanbulissa sitä on tarjolla yllin kyllin, Ellen kertoo.

- Olin valmistautunut kaupungin visuaalisen antiin, ja sen kauneus täytti kaikki odotukseni. Istanbulissa yhdistyvät idän mystiikka ja eurooppalainen suurkaupunkielämä. On aika hieno fiilis kohdata Eurooppa ja Aasia yhtä aikaa. Kahden erilaisen maailman välillä oli kiva tasapainoilla.

- Istanbuliin ei kannata lähteä löhölomalle. Sellaiseen kaupunki on liian hektinen. Istanbulissa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että kannattaa suunnitella vierailukohteet etukäteen.

- Istanbul on myös todella hyvä ostoskaupunki. Me keskityimme ohjelmassa basaareihin ja markkinoihin, mutta kaupungista löytyy pilvin pimein kansainvälisten muotimerkkien liikkeitä. Kaiken lisäksi ne ovat useimmiten pienen tavaratalon kokoisia. Myös huippumuotia on tarjolla, mutta ei kannata odottaa, että sen hintataso olisi Istanbulissa halvempi kuin muualla.

- Luulin ennen, että vesipiippua polttavat vain vanhat ukot. Paikallisella teehuoneella oli vesipiippuilemassa kuitenkin vain nuoria ja mikä yllättävintä: paljon naisia. Heidän mukaansa vesipiippu on uusi trendijuttu, joka on leviämässä myös Euroopan maihin.

- Istanbulissa ollessaan kannattaa ehdottomasti käydä Aasian puolella. Bosporinsalmen yli pääsee kätevästi laivalla ja pienissä kalastajakylissä voi tutustua paikalliseen elämänmenoon kaikessa rauhassa.

Kohteet:  Turkki Istanbul

Lue lisää aiheesta