Koko perheen Hampuri

Hampurissa on lukuisia matkailukohteita, joihin kannattaa tutustua koko perheen voimin. Niihin kuuluvat muiden muassa Miniatur-Wunderland eli pienoismaailma rautateineen ja rakennuksineen, Alsterjärvi, Elbe ja Hampurin valtava satama sekä erityisesti kesällä kasvitieteellinen puutarha Planten und Blomen.

Nämä ja monet muut kivat käyntikohteet ovat Hampurissa pitkään asuneen yrittäjä
Päivi Krogeruksen kymmenen kärjessä -listalla.

Ensimmäiseksi hän asettaa Speichestadtin vanhassa tiilimakasiinissa sijaitsevan pienoismaailman, joka on
Freddy Braunin ja hänen kaksoisveljensä
Gerritin todeksi tullut poikavuosien unelma. Mukana hankkeessa on myös isä
Hochen Braun sekä liikeystävä
Stephan Hertz.

Yhä edelleen laajenevassa Miniatur-Wunderlandissa ajella puksuttelee tällä haavaa lähes 600 junaa, joissa on 7 400 vaunua. Valopisteitä on peräti 100 000 ja erilaisia hahmoja 60 000. Kaikkea tätä ihmettä ohjataan tietokoneilla, joilla voidaan esimerkiksi sytyttää "tulipalo". Sitä sammuttamaan kiiruhtavat lukuisat paloautot torvet raikuen.

Saksalaisten näkymien lisäksi on miniatyyrimaailmassa myös kappale muun muassa Yhdysvaltoja sekä Skandinaviaa. Merellä seilaavat nopeimmat Saksan ja Suomen väliset laivat Rostockista Hankoon.

Toiselle sijalle Päivi Krogerus asettaa Volksparkissa sijaitsevan Color Line Arean. Sinne kannattaa mennä mahtavan tunnelman takia vaikkapa jääkiekkomatsiin tai johonkin maailmanluokan konserttiin.

Eppendorf on yksi Hampurin viehättävimpiä kaupunginosia. Tiistaisin ja perjantaisin klo 9-14 siellä pidetään markkinat Isemarkt-torilla vanhan takorautaisen U-Bahn-sillan alla.

Kuntoa voi kohottaa kävelemällä 7,5 kilometrin mittaisen lenkin Alsterjärven ympäri. Kesällä voi nauttia piknik-aterian järven rantanurmikolla tai lähteä vaikkapa kanoottiretkelle pikkukanaville.

Harva tietänee, että Hampurissa on siltoja enemmän kuin Amsterdamissa, Venetsiassa ja Lontoossa yhteensä!

Hampuri on Euroopan suurin konttisatama ja Rotterdamin jälkeen ylipäänsä Euroopan toiseksi suurin satama. Ohi lipuvia laivoja voi ihailla jostakin Elben vesirajassa sijaitsevasta ravintolasta ja Övelgönnen rantabulevardilta.

Planten und Blomen -puutarhassa järjestetetään touko-syyskuussa joka ilta klo 22 vesi- tai valourkukonsertti klassisen musiikin tahdittamana.

St. Paulin kaupunginosassa tarjoaaa Fliegende Bauten musiikkiviihdettä pilke silmäkulmassa. Ohjelmistoon ovat kuuluneet mm. Buena Vista Social Clubin sekä Siw Malmqvistin, Wenke Mühren ja Gitte Henningin Show. Punaisella sametilla revyyteatteriksi sisustetussa sirkusteltassa tarjoillaan myös ruokaa ja juomaa.

Varsinainen kulttipaikka on Mönckebergstrassen ja Spitalenstrassen risteyksessä. Mögrillillä nauttivat Hampurin parasta currywurstia tai thüringermakkaraa niin huippupalkkaiset virkamiehet kuin katusoittajat.

Neuer Wall, Grosse Bleichen ja Jungfernstig ovat kaupungin eleganteimmat ostoskadut lukuisine merkkimyymälöineen.

Rautatieaseman puoleisessa osassa kaupunkia ovat Spitalerstrasse ja Mönckebergstrasse tavarataloine isoine vaatetusliikkeineen suosituimmat ostoskadut.

Hampurin erikoispiirre on ostosarkadien toinen toisiinsa liittyvä verkosto. Kivojen kauppojen lisäksi niissä on myös viinipystiksiä, katukahviloita ja välipalaravintoloita. Arkadien parhaimmistoon kuuluvat Hansa-Viertel, Levantehaus, Hamburger Hof, Galleria, Gänsemarkt Passage ja Bleichenhof, opastaa Päivi Krogerus.

Teksti:
Pirkko-Liisa Summa / STTKuvat:
Hamburg Tourismus GmbH www.hamburg-tourism.de

Kohteet:  Hampuri Saksa

Lue lisää aiheesta