New York TOP 10

Kaupunkiloma New Yorkissa on monen unelma. Suuressa metropolissa on todella paljon nähtävää ja tekemistä jokaiseen makuun. Kaikki ovat kuulleet Ison Omenan suurimmista nähtävyyksistä, kuten Vapaudenpatsaasta ja Empire State Buildingista, mutta kaupunki tarjoaa myös paljon muuta. Poimi tästä omat vinkit New Yorkin kaupunkilomalle.
  1. Central Park 

New Yorkin keskuspuisto sijaitsee keskellä Manhattania. Suuri puisto käsittää useita viheralueita ja lampia, ja tämä on erittäin suosittu niin matkailijoiden kuin paikallistenkin keskuudessa. Puistoa reunustavat pilvenpiirtäjät luovat vaikuttavan kontrastin. Erinomainen paikka aamulenkille.
  1. The High Line  

The High Line on vanhan junaradan päälle rakennettu 2,3 km pitkä ”puisto”, joka sijaitsee Manhattanin länsipuolella. Vehreyden keskeltä avautuvat huikeat kaupunkinäköalat ja matkan varrella voi vaikka poiketa Chelsean kaupunginosan markkinoilla.
  1. Coney Island Boardwalk  

Kuumaa kesäpäivää voi viettää Brooklynissa Coney Islandilla, jossa on ranta, huvipuistoja, kauppoja sekä kuuluisa Nathan’s -ravintola, jonka Hot Dog -syömiskilpailu järjestetään heinäkuussa.  Rannalla on kesäisin ilotulitus joka perjantai.
  1. Staten Island Ferry  

Näe Manhattan ja Vapaudenpatsas mereltä! Manhattanin eteläkärjestä voit hypätä tämän kätevän lauttayhteyden kyytiin ja saat upeita lomavalokuvia, ihan ilmaiseksi. Bonuksena pääset käymään myös Staten Islandilla.
  1. Top of the Rock

Perinteisen Empire State Buildingin lisäksi kannattaa tutustua myös Rockefeller Centerin huipulla sijaitsevaan Top of the Rockin näköalatasanteeseen. Täältä avautuvat upeat näköalat sekä Central Parkiin että Empire State Buildingiin ja Manhattanin eteläkärkeen.
  1. Ellens Stardust Diner  

Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ravintola Manhattanilla! Tarjolla on perinteistä amerikkalaista ruokaa Broadway-musikaalien hittien tahdissa. Täällä tarjoilijat siis laulavat hittejä ja odottavat oman tiensä avautumista tähtiin.
  1. Apollo Theater  

Apollo-teatterin legendaarinen amatööri-ilta Harlemissa kannattaa kokea. Kilpailijoille hurrataan ja buuataan ja tunnelma on katossa. Myös teatterin ympäristö Harlemissa on huikea ja täällä voit tanssia kadulla afrikkalaisten rytmien tahdissa.
  1. Yankee Stadium  

Jos matka sattuu osumaan baseball-kaudelle, niin suosittelemisen arvoinen kokemus on seurata New York Yankeesin peliä Bronxissa sijaitsevalla Yankee Stadiumilla. Stadion on mielettömän kokoinen ja tunnelma siellä on upea. Ehkäpä saat todistaa myös ”perinteistä” kosintaa stadionin näytöllä.
  1. Greenwich Village  

Boheemissa Greenwich Villagessa on värikäs tunnelma, joka luo mukavaa vastapainoa Midtown Manhattanin hektisyyteen. Täällä kannattaa nauttia pubeista, kaupunkitalojen portaikoista ja vaikkapa ajattaa parta yhdessä monista vanhoista Barber Shopeista.
  1. Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge on ehkäpä New Yorkin tunnetuin silta, ja se yhdistää Manhattanin Brooklyniin. Siltaa pitkin kannattaa kävellä Brooklynin puolelle auringonlaskun aikaan ja katsoa, kuinka Manhattanin rakennukset syttyvät valoloisteeseen illan pimetessä.
Toteuta unelmasi ja varaa oma kaupunkiloma New Yorkiin!
Kirjoittaja on Tjäreborgin SEO/Copywriter Sanna, jonka sydämen New York on vienyt.
Kohteet:  New York Usa

Lue lisää aiheesta