Omatoimimatkailijan Goa

Onko Goalla mahdollista vuokrata taloja tai huoneita? Miten Sri Lankasta pääsee Goalle? Matkailu-sivuston lukijat kyselivät Goan omatoimimatkailuun liittyviä kysymyksiä, ja Intiassa asunut kirjailija Satu Rommi kertoi vastauksia.

Toimittaja, joogaopettaja ja kirjailija Satu Rommi on
matkustanut sekä asunut Intiassa kolme vuotta. Hän kertoo, että Goasta löytyy majoituksia muutaman euron rantamajoituksesta viiden tähden hotelleihin.

Majoitus Goassa on kalliimpaa kuin muualla Intiassa, mutta Suomen mittakaavassa halpaa, ja omatoimimatkailija löytää helposti majoitusta paikan päältä.

Yksi Matkailu-sivuston lukija oli kiinnostunut, että onko Goalla mahdollista vuokrata taloja tai huoneita paikallisilta? Rommi kertoo, että se on mahdollista, mutta paikalle kannattaa hakeutua heti sesongin alussa eli loka-marraskuussa.

Parhaat paikat vuokrataan nopeasti ja monet talot menevät vuodesta toiseen samoille vuokralaisille.

En ole varma hintatasosta, mutta yleensä talon vuokraaminen esimerkiksi porukalla on halvempaa kuin että sama porukka asuisi hotellissa.

Rommi kertoo, että Goassa riittää yli sata kilometriä rantaviivaa auringonpalvontaan. Goalla voi syödä hyvin, tarjolla on paljon monipuolisempi valikoima ruokaa kuin muualla Intiassa.

Jos malttaa lähteä rannalta, kannattaa vierailla Vanhassa Goassa (Velha Goa), jossa on portugalilaisen siirtomaavallan aikaisia rakennuksia.

Kaksi kirjaa kirjoittanut kirjailija jatkaa kertomalla, että Goassa on useita mausteviljelmiä, joille järjestetään retkiä. Lisäksi Goassa voi vierailla useammassakin luonnonpuistossa, ja jopa lyhytkin päiväretki luonnonpuistoihin antaa uudenlaista näkökulmaa Goaan ja Intiaan. Goan markkinoista Anjunan markkinat ovat turistien suosiossa, ja siksi tavara on pahasti ylihinnoiteltua, eli kannattaa tinkiä ankarasti.

Mapusan markkinoilla kannattaa käydä, Rommi lisää.

Useampikin lentoyhtiö tarjoaa lentoja Sri Lankan Colombosta Goalle, Mumbain kautta. Colombosta voi lentää myös Trivandrumiin, Keralaan, josta voi jatkaa Goalle lentäen tai hitaasti junalla maisemia ihaillen.

MTV3/Johanna Teivainen

Kuvat: Colourbox

 

Kohteet:  Goa Intia

Lue lisää aiheesta