Risteilyloma – laatua ja luksusta kohtuuhintaan

Yhä useampi suomalainen valitsee Välimeren ja Karibian risteilyn lomamatkakseen. Minulla on ollut mahdollisuus olla mukana kahdella Royal Caribbean -varustamon risteilyllä, yhdellä Karibian ja yhdellä Välimeren, ja näiden kokemusten perusteella ymmärrän hyvin risteilyjen suosion.
Sen lisäksi, että viikon risteilyn aikana saa mahdollisuuden vierailla useammassa maassa ja tutustua moniin mielenkiintoisiin paikkoihin, yllättävät risteilyaluksen tarjoamat palvelut ja aktiviteetit täydellisesti lomalaisen.  

Aktiviteetit ja ohjelmatarjonta

Laivalla on ohjelmaa aikaisesta aamusta yön pikkutunneille saakka. Ja varsinkin meripäivinä, jolloin alus ei ole satamassa, kannattaa tutustua mahdollisimman moneen eri aktiviteettiin ja ohjelmanumeroon.
Päivittäin hyttiin ilmestyvä ohjelma auttaa suunnittelemaan seuraavan päivän ohjelmaa laivalla.
Aloittaisiko päivän vesijumpalla, kuntosalilla vai nauttimalla merimaisemista kannella sijaitsevalla juoksuradalla. Auringonottoa, uimista ja pieni kierros minigolfradalla - vai menisikö sittenkin luistelemaan. Vaihtoehtoja on niin paljon, että on vaikea päättää mitä tekisi. Seinäkiipeily näytti jännältä, mutta en kuitenkaan itse uskaltautunut kokeilemaan sitä. Kauneushoitoloiden palvelut tuli myös testattua ja pedikyyrin jälkeen voikin ilolla vilautella jalkojaan uima-altaalla.
Kun sitten illalla päivän päätteeksi nautiskelin porealtaassa tähtitaivaan alla, tuntui kuin kaikki työkiireet ja arjen asiat hävisivät mielestä saman tien.

All Inclusive – herkkuja jokaisen makuun

Ateriat kuuluvat risteilyn hintaan ja tarjolla on monia eri ravintolavaihtoehtoja, jäätelöbaareja ja kahviloita. Pikku purtavaa saa kahvilasta jopa yöaikaan! Päivän suurin pulma onkin päättää mihin ravintolaan suuntaisi. Ihanat ravintolat tarjoavat herkkuja aina sushista italialaisen keittiön herkkuihin ja jos haluaa viettää rennon illan ilman pukukoodeja, voi suunnata buffet-pöydän herkkujen ääreen. Herkullisen illallisen jälkeen voikin siirtyä kuuntelemaan vaikkapa jazz-musiikkia tai kasinon automaattien kilinää voiton toivossa.  Laivan fantastisia show- ja musikaaliesityksiä ei kannata jättää väliin. Royal Caribbeanin Oasis ja Allure -aluksilla on ohjelmistossa aivan mahtava ja ehdottomasti suosittelemisen arvoinen Agua Theater -show.

Asiakas on laivalla kuningas

Palvelu laivalla on erinomaista. Henkilökuntaa on melkeinpä yhtä paljon kuin laivavieraita ja risteilylomalla voi jonottamiset unohtaa. Hytti siivotaan kerran päivässä ja illalla hyttiemäntä käy vielä laittamassa sängyn valmiiksi yöunia varten ja usein sängyllä on jokin pyyhkeistä tehty taideteos odottamassa. Henkilökunta on ystävällistä ja aina valmiina auttamaan ja saat nauttia todella hyvästä ja ystävällisestä palvelusta.
Adventure Ocean -lastenklubin työntekijät pitävät hyvää huolta lapsista ja heistä tuleekin monta kertaa lapsimatkustajien parhaita ystäviä.

Risteilyn aikana tutustuu moniin mielenkiintoisiin paikkoihin

Viikon risteilyllä laiva pysähtyy yleensä viidessä eri paikassa. Satamaan saavutaan aamulla klo 8 ja illalla klo 17 laiva lähtee jatkamaan matkaa kohti uutta mielenkiintoista paikkaa. Tutustuminen eri kohteisiin on tietenkin tärkeä osa risteilyä. Kohteeseen voi tutustua joko omin päin tai järjestetyillä retkillä, kuten minä tein Meksikossa, missä lähdin tutustumaan Maya-kulttuuriin. Napolissa taas lähdimme tutustumaan upeaan Napolinlahden alueeseen omin päin ja hyppäsimme pienempään laivaan ja suuntasimme päivän retkelle Caprin saarelle.
Tämän jutun kirjoittaja on Tjäreborgin tuotepäällikkö Jessica, joka haaveilee pääsevänsä ensi talvena Dubain risteilylle.
Kohteet:  Karibia

Lue lisää aiheesta