Romanttinen loma antaa lisäkipinää parisuhteelle

91 % suomalaisista uskoo romanttisen loman antavan lisäkipinää parisuhteelle ja lähes 90 % pitää matkailua tärkeänä osana parisuhdetta. Romanttisella lomalla tärkeintä ovat kahdenkeskinen aika, rauhallinen matkakohde ja monipuoliset hotellipalvelut.
Tämä selviää Tjäreborgin helmikuussa 2015 tekemästä Rakkaus ja romantiikka -kyselystä, johon vastasi 8364 suomalaista. Vastaajista 6066 oli naisia ja 2577 miehiä.

Rantaloma on romanttisin

Kyselyn mukaan 54 % suomalaisista pitää rantalomaa parhaana romanttisen loman muotona. 24 % lähtisi kaupunkilomalle ja 19 % Karibian tai Välimeren risteilylle. 3 % vastaajista valitsisi jonkin muun vaihtoehdon romanttisen loman viettämiseen.

Romanttisimmat lomakohteet löytyvät yllättävän läheltä

Kysely paljastaa, että romanttisen loman ei välttämättä tarvitse suuntautua maailmaan ääriin. Vastaajien mukaan romanttisin rantalomakohde ovat Kreikan pienet saaret. Kaupunkikohteista romanttisimmaksi kipuaa Venetsia. Rakkauden pääkaupunki Pariisi sijoittuu listalla ehkä hieman yllättäen vasta kolmanneksi. Romanttisimmat rantalomakohteet

 1. Kreikan pienet saaret
 2. Malediivit
 3. Kreeta
 4. Mauritius
 5. Thaimaa

Romanttisimmat kaupunkikohteet

 1. Venetsia
 2. Rooma
 3. Pariisi
 4. Barcelona
 5. Nizza

Erot miesten ja naisten mielestä romanttisimpien lomakohteiden välillä ovat hyvin pienet. Huomionarvoista kuitenkin on, että romanttisista rantalomakohteista miehet nostavat Kanarian sijalle 4, kun naisten listalla se on sijalla 6.

Tasokas hotellivalinta on kaiken A ja O

Lähes kaikkien kyselyyn vastanneiden (90 % vastaajista) mielestä romanttisella lomalla on tärkeää majoittua tasokkaaseen hotellin. Hotellilta odotetaan monipuolisia palveluja, kuten spa, ravintolat ja baarit. Vain aikuisille suunnatun hotellin valitsisi 63 % vastaajista. Matkakohteen ostos- ja harrastusmahdollisuuksilla ei sen sijaan ole juurikaan merkitystä romanttisella lomalla. Tärkeää romanttisella lomalla on

 1. Tasokas hotelli
 2. Rauhallinen matkakohde
 3. Hotellin monipuoliset palvelut
 4. Nähtävyydet
 5. Aikuisille suunnattu hotelli

Parasta on kahdenkeskinen aika kumppanin kanssa

Romanttisella lomalla parasta on – totta kai – kahdenkeskinen aika kumppanin kanssa. Romanttiset lomamuistot lämmittävät mieltä vielä pitkään loman jälkeenkin. Kahdenkeskisen ajan lisäksi romanttiseksi koetaan mm. upeista auringonlaskuista nauttiminen (18 % vastaajista) ja retkeily sekä yhteiset aktiviteetit (12 % vastaajista). Joka kymmenes vastaajista pitää kahdestaan nautittavaa kynttiläillallista loman romanttisimpana asiana.

Lomalta voi myös löytää rakkauden

Romanttiset lomat eivät toki ole ainoastaan parisuhteessa elävien yksinoikeus: 36 % vastaajista on kokenut lomaromanssin ja heistä 7 % on edelleen naimisissa lomaromanssinsa kanssa!

Lähde: Tjäreborgin asiakaspaneeli: Rakkaus ja romantiikka -kysely, helmikuu 2015.

Kirjoittajat: Tjäreborgin tiedottaja Arja, joka tuntee monia upeita romanttisia rantoja maailmalla. Tjäreborgin Copywriter Elli, jonka romanttisin lomamuisto on kosinta öisellä rannalla Rodoksella.

Kohteet:  Venetsia Pariisi Kreikka

Lue lisää aiheesta