Rooma - Ellen Jokukunnaksen lempikaupunki

- Rooma on yksi lempikaupungeistani ja olen käynyt siellä useaan otteeseen. Muutama kaverini asuu Roomassa, joten sinne on aina kiva mennä kyläilemään. Itse yritän välttää pahimpia turistikuukausia, sillä Rooma on kesäisin suorastaan turvoksissa valtavan ihmismäärän vuoksi, Ellen kertoo.

- Rooman tärkeimmät turistinähtävyydet kannattaa käydä katsastamassa yöllä. Rakennukset on valaistu kauniisti, liikennettä on huomattavasti vähemmän kuin päiväsaikaan ja ilma on mukavan viileä. Kaupunkiin tutustuu myös näppärästi, jos hyppää paikallisbussin kyytiin ja ajelee päätepysäkille ja takaisin.

- Roomassa kannattaa tietenkin ostaa vaatteita, onhan kaupunki kuuluisa muodistaan. Nyt kuumin juttu on vintage eli vuosikertamuoti. Käytännössä se tarkoittaa tunnettujen muotimerkkien secondhandia, mutta kyseessä ei ole mikä tahansa kirppariroju. Esimerkiksi aidoista vanhoista käsilaukuista saatetaan pulittaa sievoisia summia ja niitä jopa huutokaupataan internetissä.

- Via Condotti on täynnä huippukalliita luksusliikkeitä, joten siellä kannattaa käydä ikkunaostoksilla, poimia parhaat muotivinkit ja suunnata sitten Via Sannion markkinoille ostoksille. Se on metroasema San Giovannin vieressä. Markkinoilta löytää uutta ja vanhaa vaatetta kohtuuhinnoin. Markkinat ovat auki arkisin kello 8-13 ja lauantaisin 8-18. Sunnuntai-aamuna kannattaa suunnata Porta Portesen kirpputorille.

- Italiassa on tapana herkutella ihanalla jäätelöllä. Niin myös Roomassa. Trevin suihkulähteen lähellä on San Crispinon jäätelöbaari (Via Della, Panetteria 54), joka on erityisen tunnettu jäätelöistään. Kannattaa käydä kokeilemassa, mutta muista, että gelateria on kiinni tiistaisin.

- Yksi Rooman suosituimmista pizzerioista on Pizzeria Ai Marmi (Viale Trastevere 53-59). Paikalliset kutsuvat sitä ruumishuoneeksi (l'Obitorio). Paikka on melkein aina tupaten täynnä, mutta kannattaa odottaa kärsivällisesti pöytää.

- Tunnin ajomatkan päässä Roomasta on ravintola Solo per Due, jonka voi varata vain kahdelle. Varaukset ravintolaan täytyy tehdä viikkoa ennen.

Kohteet:  Italia Rooma

Lue lisää aiheesta