Rukalla hiihdetään jopa 250 päivää

Monipuolisten palveluiden Rukalle tunnusomaista on pitkä hiihtokausi. Kuusamossa lasketellaan lähes juhannukseen asti. Ruka tunnetaan pohjoismaisten hiihtolajien, freestylen ja lumilautailun maailmancup-isäntänä.

Ruka on yksi niistä suomalaisista hiihtokeskuksista joka ei isommin esittelyitä kaipaa. Kuusamon matkakeidasta kehitetään koko ajan. Viime keväänä hiihtokausi kesti kesäkuun toiselle viikolle saakka.

Rukalla on yhteensä 30 rinnettä ja 20 hissiä. Suurin korkeusero on 201 metriä ja hissikapasiteetti on 24 100 hiihtäjää tunnissa. Keskuksesta löytyy viisi tuolihissiä.

Suurin kehityskohde tällä kaudelle on FIS-vaatimukset täyttävä SuperPipe, pituudeltaan 160 metriä.

Talvikaudella (3. Joulukuuta alkaen) innokkaita hiihtäjiä hemmotellaan yömäellä, rinteeseen pääsee vielä kello 19-23.

Aikuisten päivälippu maksaa nettisivujen mukaan 35,5 euroa ja viikkokortti 184 euroa kassalta ostettuina. Netista saa hissiliput halvemmalla ja lippu käy myös Pyhällä.

Maastohiihtolatuja Rukan alueelta löytyy 109 kilometriä. Moottorikelkkavuokraamoja on seitsemän.

Kuusamo on kuuluisa matkailupitäjä. Kaupungista löytyy yhteensä 40 000 vuodepaikkaa, niistä Rukalla sijaitsee 23 000 punkkaa. Rukalla on neljä hotellia ja niissä 1400 vuodepaikkaa. Kuusamossa on peräti 5900 mökkiä.

Aivan keskuksen sydämeen on valmistunut monipuolinen Hiihtäjän kylä. Sieltä löytyy muun muassa 320 paikkainen parkkihalli ja 15 ravintolaa.

Keskuksessa on 28 ravintolaa, joukossa Suomen vanhin rinneravintola SkiBistro. Myös Piste on jokaiselle Rukan kävijälle tuttu paikka.

Jokainen löytää Rukalta mieleistään purtavaa aina a la cartesta pikaruokaan ja trendikahviloihin. Asiakaspaikkoja on yhteensä 7000.

Ruka on ehdottoman monipuolinen paikka hiihtäjille ja lautailijoille. Sieltä löytyy myös kylpylä ja iso joukko ohjelmapalveluyrityksiä. Jos hiihto kyllästyttää, kokeile vaikka lumigolfia!

Kesällä Rukalla voi viettää aikaa muun muassa perinteisten harrastusten kuten koskenlaskun, kalastuksen ja patikoinnin parissa.

Ruka on Suomen alppi- ja freestylemaajoukkueen virallinen treenipaikka. Marraskuun viimeisenä viikonloppuna Kuusamossa kisaavat maastohiihdon ja mäkihypyn maailman huiput. Heti joulukuun alussa on vuorossa freestylen maailmancup, ja vielä myöhemmin joulukuussa lumilautailun huiput saapuvat Kuusamoon. Kansainvälisiä vieraita ja tapahtumia keskuksessa riittää.

Rukalle pääsee helposti lentäen, Kuusamossa on lentokenttä. Junalla pääsee Ouluun, Rovaniemelle tai Kemijärvelle.

Kuvat: Lehtikuva

MTV3/Timo Kunnari

www.ruka.fi

Kohteet:  Ruka