Teneriffan idylliset lomakylät

Huippusuositulla Teneriffalla voi lomailla myös rauhassa.

Kanariansaarin kuuluvan Teneriffan luonto on tuliperäistä. Omaleimaisen kaunis saari on matkakohteena vetovoimainen vuodesta toiseen, mutta sen monissa lomakylissä on valinnanvaraa myös rauhaa rakastaville. Pienissä kohteissa lomaillaan kaikessa rauhassa aidosta paikallistunnelmasta, auringosta ja upeasta luonnosta nautiskellen.

Teneriffan pohjoisrannikon Garachico sijaitsee upealla paikalla laavaniemellä. Kaupungin edustalla merestä kohoavat laavakarikot, ja sen taustalla maisemaa kaunistavat vehreät vuoret.

Pieni ja rauhallinen kylä on kuin tehty rentoon lomailuun. Suuria hotelleita ei ole ollenkaan, ja valkoiseksi rapattujen talojen välissä kiemurtelee kapeita mukulakivikatuja pikkupuoteineen ja gallerioineen. Hiekkarannan sijaan Garachicossa pulikoidaan uima-altailla tai luonnon merivesialtaissa, jotka syntyivät, kun vuoden 1706 tulivuorenpurkaus muovasi kaupungin sataman nykyiseen muotoonsa.

Playa Paraiso on uudehko lomakylä vain 10 minuutin matkan päässä Playa de Las Americasista. Sijainti on mainio – kylä on syrjässä naapurikohteen melusta ja melskeestä ja silti lyhyen matkan päässä loputtomasta määrästä ravintoloita, rantoja ja muuta viihdettä niitä kaipaavalle. Playa Paraisossakin on toki kahviloita, ravintoloita ja kauppoja lomalaisen tarpeisiin.

Rauhallisen lomakylän edustalla kaartaa kaunis pikkukiviranta, ja sen merivesiallasalue lido sopii täydellisesti laiskoihin päiviin Kanarian auringossa.

Los Gigantesin lomakylä on saanut nimensä merestä kohoavista karunkauniista kallioseinämistä eli ”kalliojättiläisistä”, joita voi ihailla kaupungin monilta näköalapaikoilta.

Los Gigantes sijaitsee Teneriffan lounaisrannikolla Puerto Santiagon ja Playa de la Arenan kanssa rinta rinnan. Sympaattinen kohde hurmaa puistoillaan, palmuillaan ja kukkaloistollaan. Muurien ympäröimän marinan rantabulevardi kutsuu nautinnollisille päiväkävelyille, ja sen lähellä on suosittu yleinen uima-allasalue. Aurinkoa kelpaa palvoa myös Los Guiosin ja Playa de la Arenan mustilla laavahiekkarannoilla.

Playa de las Americasin ja Los Gigantesin välissä sijaitseva Alcalán kalastajakylä on säilyttänyt kodikkuutensa, vaikka kylään on viime aikoina kohonnut hotelli toisensa perään ja ympärillä riittää vilinää. Banaaniviljelmien ympäröimä kylä on muodostunut pienen satamanpoukaman ympärille. Värikkäät kalastajaveneet keinuvat Atlantin sinisillä aalloilla ja horisontissa, vain 30 kilometrin päässä, siintää naapurisaari La Gomera.

Kalastajakylässä herkutellaan meren antimilla. Kokeile ainakin Toni’sia, joka on monen mielestä kylän paras.

 

Teksti: Sari Peltonen / Mediafocus

Kuvat: SXC, Teneriffan matkailutoimisto, Wikimedia Commons

Kohteet:  Teneriffa Los Gigantes

Lue lisää aiheesta