Teneriffan monipuoliset vaellus- ja patikointireitit

Yhä useampi haluaa olla lomamatkalla aktiivinen. Yksi suosittu liikuntamuoto on patikointi ja varsinkin Teneriffa houkuttelee matkailijoita patikoimaan ja vaeltamaan. Tarjolla on useita eritasoisia ja -pituisia hyvin merkittyjä vaellus- ja patikointireittejä. Maisemat vaihtelevat tulivuoren karuista kuumaisemista tuuheisiin metsiin harvinaisine kasveineen.
Vaellus on loistava tapa yhdistää huvi ja hyöty lomalla. Vaellus on monipuolista kuntoilua ja upeiden maisemien ja luontokokemusten lisäksi vaeltaminen on mukava ja edullinen kuntoilumuoto.
Teneriffalla on tarjolla hyvin monipuolisia vaellusreittejä. Esimerkiksi Puerto de la Cruzista on hyvät bussiyhteydet paikkoihin, joista voi aloittaa vaellusreitin. Jos haluaa vaeltaa ryhmässä suomalaisen asiantuntevan oppaan mukana voi varata viikon kestävän vaellusmatkan, joka järjestetään Teneriffalla 8.11.2015.  Matkan aikana vaelletaan mm. saaren koillisosassa Anagan luonnonpuistossa, Espanjan korkeimman vuoren Teiden juurella olevassa Las Cañadasin luonnonpuistossa sekä Mascan kanjonissa, joka on yksi Teneriffan tunnetuimpia kävelykohteita. 

Montaña Blanca

Teiden kansallispuiston itäpuolella sijaitsevassa Montaña Blancassa on yksi suosittu vaellusreitti.  Reitti on 14 kilometriä pitkä ja vaellukseen lounaistaukoineen menee aikaa 5-6 tuntia. Reitti alkaa 2 200 metrin korkeudesta ja päättyy 3 260 metrin korkeuteen. Ilma on ohutta näissä korkeuksissa ja vaelluksen vauhti on hyvää pitää rauhallisena. Vaellusreitin varrella on vaihtelevaa kasvillisuutta, vulkaanisia kiviä ja talvella Montaña Blancalla voi nähdä lunta.

San Pedro

Mirador San Pedroon pääsee Puerto de la Cruzista hyvin kävellen. Reitti on n. seitsemän kilometriä pitkä ja se alkaa hotelli Maritimista. Reitti kulkee rannikkoa pitkin Los Realejosin kautta Mirador San Pedrolle. Reitti on uskomattoman kaunis ja perillä Mirador San Pedron ravintolassa voi nauttia lounaan tai välipalaa. 200 metrin korkeudesta San Pedro View Point -näköalapaikalta on kaunis näkymä Los Realejosiin ja alas merelle. Paluumatkan takaisin Puerto del la Cruziin voi taittaa jalkaisin samaa reittiä tai hypätä paikallisbussin kyytiin.

Path of senses

Patikointia rakastavan suosikkikohde Teneriffalla on saaren koilliskulmassa sijaitseva Anagan luonnonpuisto. Vuodesta 2011 lähtien on tässä satumetsää muistuttavassa luonnonpuistossa voinut patikoida Path of senses -nimisellä reitillä. Nimensä mukaisesti reitti on ”kaikkien aistien polku”.  Laakeripuiden latvat peittävät taivaan ja patikoijaa ympäröivät sammalen verhoamat puut, kasvit ja pienet kukkaset. Ilma on kosteaa ja raikasta. Path of senses -reitin kävelee vajaassa tunnissa. Reitti alkaa Anagan Cruz del Carmenista, jonne kannattaa mennä bussilla tai vuokra-autolla.
Tämän jutun on kirjoittanut Tjäreborgin tiedottaja Arja, jonka suosikkilomakohde Teneriffalla on Puerto de la Cruz.
Kohteet:  Teneriffa Kanariansaaret

Lue lisää aiheesta