Egypti

Lapsen kanssa Egyptissä

Miten loma onnistuu kymmenvuotiaan tytön kanssa, kun tarkoitus on tutkia viikko muinaismuistoja Luxorissa? Hyvin, jos lapsi jaksaa kävellä ja on innostunut historiasta. Matkasta nauttivat sekä äiti että tytär, kun yksi viikko kolutaan kulttuuria ja toinen lepäillään Punaisenmeren rannalla.

Egyptissä Sinuhen jalanjäljillä

Pyramideista ja Mika Waltarin Sinuhe egyptiläisestä tunnettu kultaisten aavikoiden maa on aina kiehtonut niin sukelluksesta kuin kulttuuristakin kiinnostuneita, tai muuten vaan laadukkaan ja elämyksellisen matkailun ystäviä.

Sinuhen ilmestymisestä on marraskuussa 2005 kulunut jo 60 vuotta, ja nykypäivän Egypti tarjoaa matkailijoille monipuolisempia kokemuksia kuin ehkä koskaan aikaisemmin.

Egypti - pyramidien ajatonta lumoa

Ei ole Egyptiä ilman pyramideja. Auringonlaskun punaista taivasta vasten erottuvien valtavien rakennelmien juurella tuntee suurta nöyryyttä. Vuosituhansia taideteosten syntymisen jälkeen kiistellään yhä siitä, miten pyramidit on tehty. Ovatko kivenjärkäleet jättiläisten pinoamia vai onko takana kehittynyt rakennustekniikka ja orjatyövoima? Vastausta voi etsiä itse Egyptistä.

Sukella Egyptin vedenalaiseen maailmaan!

Faaraoiden Egypti tarjoaa lomalaiselle mieleenpainuvia maisemia myös merenpinnan alla. Punaisenmeren kirkkaat vedet ja värikkäät koralliriutat ovat sukeltajan ja snorklaajan paratiisi.

Ei tarvitse lähteä Karibialle tai Aasiaan asti nauttiakseen huikeasta vedenalaisesta maailmasta: sukellukseen hurashtaneille löytyy loistokohde vain muutaman tunnin lentomatkan päästä Suomesta.