Israel

Kolme lomaa Israelissa

Israel on kolmen maailmanuskonnon kohtauspaikka. Se on juutalaisten luvattu maa, kristinuskon syntysija ja paikka, josta Muhammed ratsasti valkealla hevosella paratiisiin. Juutalaisia maan noin kuudesta miljoonasta asukkaasta on valtaosa, 80 prosenttia, muslimeja on 15 prosenttia ja loput, vajaa 5 prosenttia on kristittyjä.

Eilat - keidas Punaisellamerellä

Punainenmeri on Eilatin matkailukohteen keskipiste. Huikea meri, läpi vuoden paistava aurinko ja ympärillä olevat palvelut takaavat todella hienon loman tässä Israelin ja koko Lähi-idän ykköskohteessa.

Eilat sijaitsee Punaisenmeren pohjukassa Siinain, Negevin ja Aravan autiomaiden ympäröimänä. Sen välittömässä naapuristossa on Jordania itäpuolella - Akabaan näkee suorastaan mainiosti. Hyvällä säällä näkee myös eteläpuoliseen Egyptiin ja vielä lahden toiselle puolelle Saudi-Arabiaan.

Maailman paras gay-kaupunki ja muuta koettavaa Israelissa

Turvallinen Israel on monipuolinen ja monikulttuurinen kohde, kertoo Israelin turismitoimiston PR-päällikkö Göran Nilervall.

Israelin turismitoimiston PR-päällikkö
Göran Nilervall toteaa, että Israel on hyvin turvallinen matkakohde kun matkustaja muistaa perussäännöt ja arvostaa toisia ihmisiä ja kulttuureja. Ulkoministeriö suosittelee että 30–40 kilometriä lähemmäs Gazan aluetta ei kannattaisi mennä.