Istanbul

Istanbul - Eurooppa ja Aasia kohtaavat

- Täytyy sanoa, että en pidä itseäni varsinaisena kaupunkilomailijana, mutta Istanbulin reissua odotin innolla. Olen kiinnostunut eri maiden historiasta ja kulttuurista, ja Istanbulissa sitä on tarjolla yllin kyllin, Ellen kertoo.

- Olin valmistautunut kaupungin visuaalisen antiin, ja sen kauneus täytti kaikki odotukseni. Istanbulissa yhdistyvät idän mystiikka ja eurooppalainen suurkaupunkielämä. On aika hieno fiilis kohdata Eurooppa ja Aasia yhtä aikaa. Kahden erilaisen maailman välillä oli kiva tasapainoilla.

Ataköy Marina – portti Turkkiin Bosporinsalmen suulla

Ataköy Marina, joka sijaitsee Istanbulin Euroopan puoleisella rannalla, on isohko, moderni ja rauhallisella alueella sijaitseva tukikohta ja pysähdyspaikka monelle venekunnalle matkalla Välimereltä Mustallemerelle tai kulttuurimatkalle Istanbuliin.

Ataköy Marina (40°58'22''N ja 28°52'55''N) on avainpaikalla Välimeren (tarkemmin sanottuna Marmaranmeren) ja Mustanmeren yhdistävän Bosporinsalmen alkupäässä, jossa salmen läpi pääsyä jonottavat kauppalaivat pysähtyvät.

Veneillen Istanbulissa

Konstantinopoli, Bysantti ja ottomaanit ovat kouluhistoriasta tuttuja käsitteitä. Mutta harvempi osaa yhdistää ne samaan kaupunkiin ja oikeaan mittasuhteeseen: Istanbuliin. Kahdentoista miljoonan asukkaan suurkaupunki omaa monta hyvää tutustumissyytä, joista veneilijää kiinnostavin on kaksi isoa vesialuetta yhdistävä Bosporinsalmi.