Karibia

Letkeän tunnelman Kuuba

Vuodesta toiseen uutisotsikoissa pysyttelevä Kuuba on yksi läntisen pallonpuoliskon kuumimpia turistikohteita. Maan jatkuvasti uhan alla oleva sosialistinen elämänmeno saattaa modernisoitua piankin, ja siksi monet haluavat nähdä Kuuban yhä sellaisena kuin se on Castron valtaannousun jälkeen totuttu näkemään.

Kuuba - rantalomalle rytmien maahan

Rumba, rommi, sikarit - kuubalaiset tuotteet ovat tunnettuja maailmalla, mutta maana Kuuba on tuntemattomampi. Nyt Karibianmeren suurin saari kuitenkin houkuttelee yhä enemmän turisteja. Matkailusta on tullut saaren toiseksi suurin tulonlähde heti sokeriruokoteollisuuden jälkeen. Vaihtoehtoja on useita. Rantaloman lisäksi Kuubaan hakeudutaan musiikin, tanssin ja vallankumousromantiikan takia. Maan luonto, kulttuuri ja historia tekevät kokemuksesta monipuolisen.

Jammaillen Jamaikalla

Rastat, reggae, rannat ja rento elämänmeno - siinä mielikuvia Bob Marleyn kotisaarelta. Jamaikaa voi katsoa myös snorklausmaskin takaa, vehreältä vuorenhuipulta, kauniiden vesiputousten juurelta tai vaikkapa kahviplantaasien siimeksestä.