Kreikka

Rantalomailijan Kreikka

Tuttujen saarten ja kaupunkien lisäksi Kreikassa on paljon uusia matkakohteita, jotka houkuttelevat auringonpalvojia.

Kreikka on aina ollut yksi suomalaisturistien lempilomakohteista. Erityisesti Kreeta ja Rodos kuuluvat vuodesta toiseen kestosuosikkeihin.

– Kreetan suosio perustuu siihen, että saari tarjoaa niin paljon. Parhaiten Kreeta toimiikin kiertolomakohteena, sanoo Kreikan valtion matkailutoimiston johtaja Evangelos Patouchas.

Pieni ja tunnelmallinen Parga

Kreikan mantereella, Epiruksen alueella, sijaitsee pieni, 3 000 asukkaan Parga. Lahdenpoukamaan ja sen rinteeseen rakennetussa kaupungissa on mahdollista nauttia niin rantaelämästä kuin kahviloistakin.

Kohde sopii etenkin rauhallista lomaa etsiville. Sen sijaan kohde ei ole paras valinta liikuntaesteisille, sillä siellä on paljon kapeita mukulakivikujia ja paikoin jyrkkiä nousuja.

Ateenassa vilinää ja uneliasta siestaa

Ateenassa on totuttava siihen, että suuri osa kaupungista on suljettu siestan tunteina. Keskustan ulkopuoliset liikkeet postit ja pankit ovat lähes poikkeuksetta suljettuna maanantaisin ja keskiviikkoisin tai avoinna vain puoli päivää.

 

Kreikka kuuluu Euroopan köyhimpiin maihin ja jokainen ateenalainen yrittää muistaa Aristoteleen ajatukset rikkauden hankkimisen edellytyksistä, jotka ovat kaupankäynti ja taloudenhoito. Siispä katukaupassa on kaikkea saatavilla.