Kroatia

Tuoretta ruokaa ja laatuviiniä – Kroatia on paratiisi veden äärellä

Kroatia on unelmakohde ruoan, juoman ja kauniiden maisemien ystävälle.

Croatian National Tourist Boardin apulaisjohtaja Paul Sikic kertoo, miten Kroatian matkaan kannattaa valmistautua.

Kroatialainen viini on viime vuosien aikana liittynyt eliittiviinien kerhoon ja pärjännyt kansainvälisissäkin vertailuissa. Maasta löytyy kolme pääpaikkaa hyvälle viinille.

Zagreb - kaupunkilomaa ja laskettelua

- Zagrebissa kohtaavat kodikkaasti vanha ja uusi. Helmikuussa kaupunki oli vielä lumipeitteen alla, mutta onneksi aurinkokin kurkisteli aina välillä, Ellen kertoo.

- Turistit suuntaavat yleensä kesäisin Kroatian rannikolle ja saaristoon, mutta talvella kannattaa suunnata Zagrebiin ja yhdistää kaupunkilomaan laskettelua Sljemen rinteillä. Medvenica-vuori ja sen kansallispuisto toimii paikallisten liikuntakeskuksena ympäri vuoden. Meikäläinen innostui laskemaan lasten kanssa pulkkamäkeä ja jouduin tietty myös lumisotaan.

Rantalomien ja arkkitehtuurin Kroatia

Kroatiasta on moneksi: voit viettää leppoisan rantaloman Korculassa tai tutustua upeaan arkkitehtuuriin Dubrovnikissa tai Zagrebissa. Purjehtijalle, surffarille, sukeltajalle ja koripallon ystävälle Kroatia on varsinainen aarrearkku. Adrianmeren rannalla maistuvat prsut, plitva ja rakija.

Kroatian helmiin kuuluvat muun muassa Zagreb, Dubrovnik, Korcula, Opatija ja Split. Entisen Jugoslavian raunioista noussut Kroatia itsenäistyi samoihin aikoihin Slovenian kanssa, vuonna 1991.