Madeira

Matkakilpailun voittajien matka kohti tuntematonta alkoi tänään

Tänä sunnuntaina 15.3. kaksi suomalaista seikkailijaa, Emma ja Eve, lähtivät matkaan kohti tuntematonta. Tytöt voittivat kuukausi sitten erilaisen matkapalkinnon. He eivät nimittäin tienneet, minne he ovat matkalla. Kohde tytöille selvisi vasta lentokentällä. Tytöt tulevat raportoimaan täällä, mitä kaikkea matkalla tapahtuukaan. 

Lue tyttöjen lähtöfiiliksistä

Vihreä ja vuoristoinen Madeira

Kun ensimmäiset portugalilaiset vuonna 1420 sattumalta osuivat Madeiralle, he arvelivat tulleensa paratiisiin tai ainakin ihan maailman reunalle. Seuraavana vuonna tutkimusmatkailijat palasivat. Sumusta esiin nouseva vuoristoinen saari oli niin vihreä ja rehevä, että he antoivat sille nimeksi Madeira, "metsä". Saaren suojaisesta satamasta Funchalista käsin tehtiin tutkimusmatkoja Afrikan länsirannikolle. 1600-luvulla Portugali oli vähällä luovuttaa saaren Englannille osana kuninkaallisia myötäjäisiä.

Madeira lumosi Lauri Karhuvaaran

Madeira on ollut Huomenta Suomen juontajan Lauri Karhuvaaran suosikkikohde jo 15 vuoden ajan. Sopiva ilmasto, aina vihanta luonto ja upeat maisemat ovat tämän Portugalille kuuluvan saaren valtteja. Lauri jaksaa myös kehua paikallisia ihmisiä, jotka ovat kohteliaita ja palvelualttiita.

– Olin kuullut, että Madeira on hyvä mesta. Siellä onkin aivan ihanteellinen ilmasto, lämpö ei koskaan nouse yli 27 asteen eikä laske 18:aa astetta alemmaksi. Madeiralla on aina vihreää, ja maisemat ovat käsittämättömän upeat, hehkuttaa Lauri.