Thaimaa

Rentoutumista ja rauhallisia rantoja Koh Lantalla

Piskuinen Koh Lantan saari Thaimaan länsirannikolla on aurinkoinen vetäytymispaikka maailman kiireistä.

Kahden lauttamatkan päässä mantereella sijaitsevan Krabin villistä menosta sijaitseva saari hurmaa kävijänsä verkkaisella elollaan ja kauniilla hiekkarannoillaan. Ohjelmalistalle kannattaakin laittaa rauhallista loikoilua lämpimällä hiekalla ja iltakävelyjä auringon laskiessa horisonttiin.

Thaimaan Hua Hin – Rauhaisa rantakaupunki

Perinteisesti Hua Hin on ollut bangkokilaisten viikonloppu- ja lomapaikka. Yhä edelleen kaupungissa on lukuisia paikallisten loma-asuntoja ja suuria hotellien näköisiä loma-asuntokolosseja, mutta viime vuosina yhä useampi kaupunkiin saapuva on ollut ulkomaalainen matkailija.

Kiireetön pikkukaupunki Hua Hin sijaitsee Keski-Thaimaassa, noin 240 kilometriä Bangkokista etelään. Hua Hiniin pääsee bussilla Bangkokista noin kolmessa tunnissa – ruuhkista riippuen.

Bangkok - Aasian enkelten kaupunki

Vietin elämäni mielenkiintoisimmat kuukaudet opiskellessani Bangkokissa. Matkaan lähtiessäni sain varoitukseksi hurjia juttuja huumeiden ja prostituution täyttämästä paheiden pesästä. Tätä kaikkea löytyikin, jopa ulkopuolelta kiillotetun amerikkalaisen yliopistomme julkisivun takaa, mutta tunsin oloni alkuvaikeuksista selvittyäni turvalliseksi ja tervetulleeksi hymyilevien ja kohteliaiden ihmisten parissa.

Pattaya – Mainettaan parempi kohde Thaimaassa

Thaimaan Pattayalle ei lähdetä hiljaisuuden ja upeiden uimarantojen perässä, sinne mennään pitämän hauskaa. Pattaya sopiikin parhaiten turistille, joka odottaa lomaltaan paljon aktiviteetteja ja vilkasta yöelämää.

Pattaya sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Bangkokista kaakkoon, ja se on yksi Thaimaan vanhimmista lomakohteista. Pattaya on kasvanut matkailun ympärille.

Paratiisisaari Phuket

Thaimaan suosituimmalla lomasaarella Phuketilla on kaikki kohdallaan: matkailijaa hemmotellaan tropiikin auringolla, valkealla hiekalla ja päätähuimaavan kauniilla maisemilla.

Phuket on Thaimaan suurin saari. Vuosittain siellä vierailee yli puolitoista miljoonaa matkailijaa. Turkoosi Intian valtameri, trooppiset metsät ja valkoiset karstikalliot luovat täydelliset puitteet lomailuun.

Khao Lak hurmaa sukeltajat

Surullisen kuuluisa Khao Lak on toipunut tsunamin aiheuttamista tuhoista ja houkuttelee turisteja paitsi upouusilla lomakeskuksilla myös kauneudellaan ja vastustamattomilla hiekkarannoillaan.

Phuketin pohjoispuolella sijaitseva kymmenien kilometrien pituinen hiekkaranta Khao Lak herättää ikävä kyllä vieläkin huonoja muistoja. Se muistetaan parhaiten valtaisista tuhoista, joita se kärsi jättiläismäisen tsunamiaallon iskettyä Thaimaan länsirannikolle tapaninpäivänä vuonna 2004.