Turkki

Istanbul - Eurooppa ja Aasia kohtaavat

- Täytyy sanoa, että en pidä itseäni varsinaisena kaupunkilomailijana, mutta Istanbulin reissua odotin innolla. Olen kiinnostunut eri maiden historiasta ja kulttuurista, ja Istanbulissa sitä on tarjolla yllin kyllin, Ellen kertoo.

- Olin valmistautunut kaupungin visuaalisen antiin, ja sen kauneus täytti kaikki odotukseni. Istanbulissa yhdistyvät idän mystiikka ja eurooppalainen suurkaupunkielämä. On aika hieno fiilis kohdata Eurooppa ja Aasia yhtä aikaa. Kahden erilaisen maailman välillä oli kiva tasapainoilla.

Näe erilainen Turkki

Turkin miellyttävä ilmasto, upeat rannat ja kohtuulliset hinnat vetävät suomalaismatkailijoita Välimeren rannoille kerta toisensa jälkeen. Turkin matkat ovat tyypillisesti letkeitä rantalomia, mutta aktiivisempaakin tekemistä kaipaavalle on tarjolla paljon vaihtoehtoja.

Lempeä Ankara

Turkin eurooppalaisimmaksi kaupungiksi kehuttu Ankara on turisteille vieras, mutta takuulla vierailun arvoinen. Turkin pääkaupungissa viihtyvät sopuisasti rinta rinnan niin vilkkaat basaarit, uljaat moskeijat, aarteita tulvillaan olevat museot kuin pikaruokaketjut ja Marks & Spencerkin.

Ataköy Marina – portti Turkkiin Bosporinsalmen suulla

Ataköy Marina, joka sijaitsee Istanbulin Euroopan puoleisella rannalla, on isohko, moderni ja rauhallisella alueella sijaitseva tukikohta ja pysähdyspaikka monelle venekunnalle matkalla Välimereltä Mustallemerelle tai kulttuurimatkalle Istanbuliin.

Ataköy Marina (40°58'22''N ja 28°52'55''N) on avainpaikalla Välimeren (tarkemmin sanottuna Marmaranmeren) ja Mustanmeren yhdistävän Bosporinsalmen alkupäässä, jossa salmen läpi pääsyä jonottavat kauppalaivat pysähtyvät.