Usa

Floridan Everglades - seikkailu matalan veden maailmassa

Florida on muutakin kuin hiekkarantoja, palmupuita ja rusketusraitoja. Ison osan Etelä-Floridaa peittävä suistoalue, Everglades, on oma ainutlaatuinen maailmansa, joka kannattaa kokea.

Ensisilmäyksellä alue näyttää karulta, jopa tylsältä. Matalasta suovedestä törröttää erilaisia ruokokasveja silmän kantamattomiin. Aurinko pahtaa ja hiekka pöllyää, eikä varjoon juuri pääse, sillä useimmat puut ovat elottoman näköisiä, harmaita, lehdettömiä runkoja.

Santa Monica Pier - Los Angelesin yksi sydän

Santa Monica Pier on Los Angelesin kävijälle ohittamaton turistikohde. Onhan tämä laituri jo tuttu niin monesta elokuvasta, että siellä on pakko kuvauttaa myös itsensä. Sinällään laituri ei ole suuri ja ihmeellinen, mutta se sykkii länsirannikon elämää yötä päivää.

Vaikkapa sellaiset elokuvat kuten Puhallus (The Sting), Beverly Hillsin kyttä (Beverly Hills Cop) ja Verkossa (The Net) tai telkkarisarja Baywatch ovat omalta osaltaan tehneet Santa Monican laituria tunnetuksi, mutta merkittävä paikka se on ollut jo kohta sata vuotta.

Älä tule höynäytetyksi Las Vegasissa – tärkeimmät säännöt!

Mahtava ja satumainen Las Vegas on kaupunki joka ei koskaan nuku, mutta myös kaupunki, joka on ollut haavoittuvainen Yhdysvaltain talouskriisin alla.

Las Vegas kuuluu Nevadan osavaltioon, jossa oli vuonna 2011 Yhdysvaltain toiseksi heikoin talous, heti Mississipin jälkeen. Turismilla ja uhkapeleillä toimeentuleva Nevada on kärsinyt suuresti lamasta, kun turistit ovat vähentäneet sekä vierailujaan kaupunkiin, että rahankäyttöään siellä.